Studieclub I Grow; Social media &Eva

Gisterenavond was het de eerste studieclubavond van 2023 voor Studieclub I-grow. Op deze avond waren we met ruim 15 deelnemers te gast bij de opleiding Teelt en Technologie van Zone.college in Zwolle.

Eva Cordewener van &EVA vertelde over de inzet van de sociale media voor de boomkwekerij.

Sociale media in cijfers
Eva vertelde dat er in Nederland ongeveer 13,7 miljoen Nederlanders gebruik maken van gemiddeld 4,2 verschillende platformen. De doelgroep (mensen tussen 20-39 jaar) zit gemiddeld 138!! minuten per dag op de verschillende kanalen. Hoog tijd dus om hier ook in de boomkwekerij aandacht aan te besteden.

Doelgroep bepalen
Het is erg belangrijk om de kenmerken voor je doelgroep te bepalen en in welke behoefte kun je voorzien. Hier kun je een persona (https://lnkd.in/e59T-Rb4) van maken. Hou het overzichtelijk want hoe kleiner je het houdt hoe beter jij je toegevoegde waarde kunt aangeven.

Henkenbaarheid
De kracht van herhaling. Zorg voor herkenbaarheid in je huisstijl waar mensen je aan herkennen. Maak een duidelijke keuze, houd het overzichtelijk voor jezelf maar vooral ook voor de ontvangers van je berichten.

Berichten plannen
Eva geeft aan dat het werken met Canva perfect is voor de meeste boomkwekerijen. Canva kun je gebruiken om je eigen format te ontwerpen. Studieclub I-grow werkt ook met Canva om de uitnodigingen voor de avonden rond te sturen. Daarnaast is het binnen Canva mogelijk om berichten te plannen. Je kunt dus 1 dag in de maand achter de laptop kruipen om de content voor de hele maand te plaatsen, ideaal voor de gemiddelde boomkweker 😉

We willen Eva hartelijk danken voor de zeer interessante workshop die ze heeft gegeven. Super bedankt voor de uitleg en het inspirerende verhaal!

Voor in de agenda: Donderdagavond 30 maart gaan we naar Vierboer in Swifterbant.