Op bezoek bij Van Vliet New Plants

NewPlants | van Vliet New Plants

Op 30 september juni is Studieclub I-grow met ongeveer 15 deelnemers op bezoek geweest bij Van Vliet New Plants.

We werden hartelijk ontvangen rond 19:00 uur met een kop koffie door Zwier Nooteboom en Van Vliet senior, na de koffie werden we rondgeleid door van Vliet senior en Zwier.

Van Vliet is op deze locatie al 50 jaar geleden begonnen met de aanplant van de bomen. Nadat hij met pensioen gegaan was is de tuin doorontwikkeld naar de huidige staat waar hij nu in verkeerd.

De tuin is bijna 2 ha groot en dus ook veel te groot, om 20:00 uur al donker, om in een uur goed te bekijken, zeker omdat er regelmatig stil gestaan werd bij een variant die nog onder nummer of onder hun licentie vallen.

We werden ook regelmatig eraan herinnerd om zeker nog een keer terug te komen op een tijdstip dat de tuin open is voor publiek.

Na de rondleiding was er gelegenheid om met Zwier te praten hoe het in zijn werk gaat, het kwekersrecht. Dit is een zeer complex gebeuren en voor iedereen zeer leerzaam om te horen. Ook werd er onderling met elkaar veel besproken en afspraken gemaakt.

Mooi om te zien hoe zo`n avond weer veel los maakt bij de deelnemers en ze elkaar enthousiast bevragen over elkaars bedrijf.

We kijken weer terug op een geslaagde avond en bedanken van Vliet plant voor de gastvrijheid en Zwier en senior voor de mooie rondleiding en boeiende conversatie.