Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2019
14 maart
Zone college Zwolle
Studenten van Zone College voeren in samenwerking met bedrijfsleven diverse projecten uit.
Vanavond geven de volgende drie groepen een toelichting:
Groep 1:Deze groep kweekt Campanula’s onder LED-verlichting. Ze zoeken met verschillende lichtrecepten en condities uit waar de planten het best groeien en of de groei wordt bevorderd door het gebruik van LED.
Groep 2: Deze groep kweekt op school Gerbera’s. Dit doen ze in samenwerking met het bedrijf Bactiva. Samen met dit bedrijf kijken ze naar de invloed van biostimulanten op de groei en bloei van de planten. Verder zijn ze zelf bezig met de veredeling van nieuwe Gerbera soorten.
Groep 3: Deze groep heeft dit jaar al een komkommerteelt achter de rug. Op dit moment zijn ze paprika’s en bonen aan het kweken. Ze voegen hier ook Bactiva aan toe en houden precies bij wat de functie en het nut van deze biostimulanten zijn.

Leon Smet namens de Koninklijke Handelsbond Anthos.
Producenten zijn naast het kweken van een mooi product soms ook handelaar/exporteur. Niet iedere kweker zal deze taak op zich willen nemen, maar het is toch goed om te weten wat er op het gebied van regelgeving en actuele ontwikkelingen gebeurt in de handel met het buitenland. Denk hierbij aan fytosanitaire maatregelen, de mogelijke consequenties van de Brexit, de problematiek rondom Xylella bacterie en het gebruik van het plantenpaspoort ; allemaal zaken die zowel voor de boomkweker als de handelaar belangrijk zijn. In het kader van de afzetbevordering gaat hij in op de promotiecampagne ‘de Groene Stad’. De Koninklijke Handelsbond Anthos is bij uitstek de organisatie om ons mee te nemen in deze aandachtsvelden.

26 juni
Excursie: Een kijkje achter de schermen bij Osmocote
Op deze proeflocatie  worden nieuwe ontwikkelingen getest en wordt de performance van onze Osmocote-meststoffen ieder jaar weer onder de loep. Tijdens de rondleiding laten de specialisten jullie graag zien hoe dat gebeurt. Aansluitend bespreken we ervaringen en actualiteiten. We sluiten af met een diner.

27 november
Thema avond groen Uitzendburo
Voor deze avond hebben wij Linda Hoogendoorn, directeur Varb en Rinze Faber van  TSD uitgenodigd. Zij nemen jullie mee in de ontwikkeling van het sneller en efficiënter verhandelen van boomkwekerijproducten. Ook als boomkweker kun je voordeel doen met technologische ontwikkelingen zoals app’s en api’s. In een presentatie worden (nieuwe) functionaliteiten van Wintree en Varb getoond. Vernieuwd is de koppeling tussen beide pakketten die het overzetten en importeren van aanbod gegevens inclusief foto’s makkelijk maakt.