Jaarverslag 2015

Jaarverslag studieclub i-grow 2015

12 januari 2015
Thema avond: Hoe houden we ons bedrijf (financieel) gezond?
Gastspreker  Folkert Fennema van Tybalt is verander- en interim managementbureau, gevestigd in Leeuwarden. Tybalt is opgericht door Folkert Fennema. Folkert is afgestudeerd als econoom en jarenlang actief geweest binnen het bankwezen. Hij heeft ruime ervaring met het beoordelen van ondernemingsplannen, bijzonder beheer en kredietwaardigheid. Menig veranderproject is door hem opgezet en succesvol uitgevoerd. In het vakblad van oktober stond nog een groot artikel over zijn ervaringen met als kop “Denk niet dat de bank je vriend is”. Het was  een pittige en interessante avond.

9 Juni dagexcursie westland
Wij hebben de volgende bedrijven bezocht:
Demokwekerij Westland, Honselersdijk. Dit is hét innovatiecentrum voor de glastuinbouw. Zij initiëren, organiseren, stimuleren en faciliteren teelt- en techniek innovaties voor de nationale en internationale glastuinbouw. Met een praktijkgerichte aanpak werken zij mee aan de kwekerij van morgen.
Flora Holland, Honselersdijk. We brengen hier een bezoek aan de monsterkas en discussiëren onder leiding van Henk Weijs en Hugo Groen over de activiteiten en toekomstvisie en het logistieke proces van Flora Holland.
Sion Orchideen,  De Lier. Sion staan voor vernieuwend ondernemen. Een uniek assortiment leveren. En topkwaliteit in de markt zetten met een team van gemotiveerde medewerkers. Dat zijn de pijlers van Sion. In tien jaar tijd is Sion uitgegroeid tot één van de meest gezichtsbepalende kwekers van de trendy potorchidee de Phalaenopsis.

1 juli  bedrijfsbezoek Boomkwekerij J.P. van straalen
In 1997 is het bedrijf van Hans en Marian Verstraalen verhuisd van Waddinxveen naar Luttelgeest waar zij jaarlijks 300.000 containers van 1 tot 5 liter pot telen
Boomkwekerij J.P. van Straalen is gespecialiseerd in Salix, Euonymus en siergrassen. In 2014 hebben zij een nieuwe foliekas gebouwd van  1300 m². Zoon Marco is inmiddels werkzaam in het bedrijf en lid van onze studieclub. Vandaar ook dit bezoek aan deze boomkwekerij.

23 september bedrijfsbezoek kwekerij Heutinck
Een rondleiding over de kwekerij en door de kassen.  Verder zullen we ingaan op het thema personeelsbeleid.

27 Oktober Miel van Hooijdonk, Lerend ondernemen
Thema van de avond is:
Modern Ondernemerschap.
Wat is jouw ondernemersprofiel?
Een interactieve bijeenkomst waarin jullie vooral worden uitgedaagd om na te denken over je eigen sterke punten als ondernemer, maar ook over die eigenschappen die in je in de toekomst nog verder kan ontwikkelen.

11 december met bedrijfsbezoek aan Koffiebranderij de Eenhoorn/Sigarenfabriek de Olifant in Kampen.
De Eenhoorn is de koffiebrander en theepakker uit Kampen en is het zusterbedrijf van Sigarenfabriek De Olifant die kwaliteitsigaren maakt. Met een inleiding van dhr. Thomas Klaphake, directeur van de Sigarenfabriek de Olifant. We nemen een kijkje in de fabriek en na afloop van dit ‘officiële’ gedeelte kunnen we nog volop genieten van de ‘Smaakvolle Dagen’. Hier staat proeven, ruiken en genieten van lokale hapjes en drankjes centraal.December de Olifant sigaren in Zwolle