Jaarverslag 2011

Jaarverslag Studieclub i-Grow 2011

 I-Grow is een studieclub van jonge ondernemers in de boomkwekerij met 25 actieve leden, enkele adviseurs en 6 sponsoren uit het bedrijfsleven. De groep is opgebouwd uit 4e jaars studentenMBO en HBO ers, enthousiaste medewerkers van boomkwekerijen en mensen met een eigen kwekerij of handelaren van boomkwekerij gewassen. Onze leden kweken de meest verschillende gewassen van coniferen tot vruchtbomen, van Calluna tot Hydrangea en van onderstammen tot een gewortelde stek.

Doelstelling van de studieclub is om van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten door middel van studieclub bijeenkomsten op een wisselende gastlocatie. Bijeenkomsten worden interactief ingericht met een actieve rol voor de leden van de studieclub.

Het volgende programma is in 2011 aangeboden:

8 augustus, de Buurte in Oene, startbijeenkomst, bedrijfsrondleiding, presentatie leidinggeven en de Elevator Pitch door PPH

17 oktober, boomkwekerij van Barneveld in Elburg, rondleiding, marketing door brandmanager Fristi en ontwikkelen concepten door Flora Holland

28 november, Green Products in Kampen, rondleiding, inleiding TSD over automatisering en discussie over verkoop via het web en eigenaar firma ledlampen over webshop en internetverkoop\

In augustus 2011 presenteerden 4 ondernemers van I-Grow hun bedrijf in een gezamenlijke stand op het Plantarium in Boskoop. Daarnaast zijn er 10 artikelen geplaatst over de studieclub in de diverse vakbladen.

Het programma is voorbereid door de 4 bestuursleden van I-Grow: Rick Kolster (voorzitter), Karin Nijenhuis (secretaris), Arjen Hendriks (penningmeester) en Bart Takken (voorbereiden programma).
De studieclub is begeleid door voorlichter Stefan Even van Cultus Agro Advies. Als
adviseurs zorgden Piet Verhoeven (Aequor), Helma van der Louw (PPH), Erno Bouma en Harryde Coo (beide LTO Noord) voor de ondersteuning.