Jaarverslag 2013

jaarverslag 2013 van de studieclub i-Grow

studieclub i-Grow Maandag 14 januari om 19.00 uur bij Boomkwekerij Dons, Puntweg 6, 7715 PK Punthorst. De avond staat in het teken van duurzaamheid. Onze afnemers geven in toenemende mate aan dat er in de toekomst op een duurzame wijze geproduceerd moet worden. Aan ons om daar op deze avond eens over na te denken.Inleider: Erno Bouma, beleidsmedewerker LTO Noord en specialist weer- en gewasbescherming. Erno zal in zijn inleiding ingaan op weer en gewasbescherming. Hij is op goed op de hoogte van de actualiteiten in de Bomen en vaste plantenteelt. Ook zal hij de link leggen naar duurzaamheid en hoe je dat praktisch kenbaar kunt maken aan de klant.
Inleider : Paul Santman van Natuur en Milieu Overijssel (NMO)
Doe mee met de “Duurzaam doe je zelf” challenge!
Deze avond wordt ons aangeboden door het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK). Projectleider Else de Feber van het AJK is ook op deze avond aanwezig.

studieclub i-Grow donderdag 28 februari om 19.00 uur bij Groen Uitzendburo BV. De avond staat in het teken van social media. Iedereen is tegenwoordig in contact met de hele wereld. Of je wilt of niet,  je komt altijd wel een aspect van de Social Media tegen. Hoe ga je hier mee om? Maar wat nog belangrijker is; wat kan je er zelf mee? Niet alleen privé, maar ook zakelijk. 
Inleider:  Remy Steijger van Remy Steijger Digital Marketing (www.RSDM.nl) Remy heeft sinds kort zijn eigen bedrijf in sociale media. Hij laat ons zien hoe twitter, facebook en linkedin worden opgezet. Wat je er zakelijk mee kan doen en hoe je alle sociale media goed kan bijhouden en op elkaar afstemmen.

studieclub i-Grow donderdagavond 28 maart om 19.00 uur bij Green Products met het thema: Kostprijsberekening door Eldert van der Spek van Flynth adviseurs & accountants  Binnen de boomkwekerij kennen we een grote diversiteit in bedrijven en producten. Van volle grond- tot containerteelt tot een gemengde teelt, van eenjarige planten tot meerjarige planten, alles is denkbaar. Toch is het van belang om de kostprijs te weten wanneer je de  verkoop wilt bepalen. Hoe kom  je nu met zo’n grote diversiteit tot een goede kostprijsberekening?  Twee verschillende bedrijven hebben op verzoek van Eldert gegevens aangeleverd waarmee we aan de slag gaan.

studieclub i-Grow Dagexcursie op 19 juni waarbij transport en logistiek in het ochtend gedeelte centraal staat met een bezoek aan distributiecentrum van Albert Heijn en in het middagprogramma bezoeken wij de nieuwe kwekerijlocatie van Boomkwekerij de Bloemenkampen bv.

studieclub i-Grow Dagexcursie op 7 augustus naar Boskoop. In het sierteelt gebied Boskoop bevinden zich plm 600 boomkwekerijen met zowel vollegrondsteelt als pot- en containerteelt. Tijdens de excursie brengen we een bezoek aan beide soorten teeltbedrijven.Korver vof, Halve Raak 81, Boskoop. Sortimentstuin Harry van de Laag Boottocht door Oost Boskoop  en Boomkwekerij Koos Buitenhuis, Laag Boskoop, Wezelenburg en Zn, Laag Boskoop.

studieclub i-Grow Bedrijfsbezoek op dinsdagavond  15 oktober om 19.00 uur bij:
Kwekerij Hoekert bv, 8096 PB Oldebroek Na een rondleiding door het bedrijf Hoekert bv verzorgen de gastsprekers Wim de Jong van WUR  en Harrie Groenbroek  van groenbroek Advies  een inleiding over bedrijfsgerichte cursussen.

studieclub i-Grow maandag 25 november  om 19.00 uur bij: Groen Uitzendburo BV 8162 PP Epe
De avond staat in het teken van “Tuinbeleving”
“ Onderzoek Tuinbeleving” De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar tuinbeleving bij consumenten.  Hieruit zijn de diverse tuintypes gedefinieerd. Aan de hand van de tuintypes kan de bedrijfsstrategie worden bepaald binnen het tuincentrum. Vanavond kijken we naar het onderzoek en de tuintypes.
“ Tuinbeleving op de winkelvloer” Als gastspreker over dit onderwerp hebben wij dhr. Gerard Berkelmans uitgenodigd.

2013 loopt alweer ten einde en 2014 dient zich aan. Tijd om het i-Grow studieclub jaar feestelijk af te sluiten en dat willen we graag doen op donderdagavond 19 december a.s.Café Restaurant de Belgische Keizer. We vullen de avond op een ludieke, maar leerzame manier in met een Kennisquiz