Thema avond; Volop kansen voor de Nederlandse Sierteelt

                                     

De studieclub i Grow organiseerde op 11 december een studieclubavond met thema;
“tegel er uit en de beuk er in”

Na de ontvangst met koffie en lekkers was het woord aan Mariëlle Mulder, scholingsconsulent boomkwekerij/talentboom. Met een mooi interactief gedeelte zette zij de boomkwekers aan het denken over CAO etc. Dit was voor velen een eye opener en voor herhaling vatbaar. Sinds enige tijd is Mariëlle samen met haar college Piet Verhoeven actief als scholingsconsulent binnen de Boomkwekerij.Zij ging verder in   op de activiteiten die zij verzorgt op scholingsgebied voor de boomkwekerij en haar werk  bij de Talentboom
Hierna was het de beurt aan Lambert van Horen, Analist Food & Agribusiness bij Rabobank. Lambert gaf een toelichting op  de visie van de Rabobank en over de kansen van de Nederlandse Sierteelt. De algemeen verbeterde koopkracht zorgt voor meer vraag en de verwachting is 2% jaarlijkse groei van de consumentenbesteding aan bloemen en planten in Europa. Samen met collega tuinbouw heeft Lambert in 2017 dit onderzoek afgerond met de titel: ‘Volop kansen voor de Nederlandse Sierteelt’.
Vanavond nam hij ons mee in de resultaten van dit onderzoek.

Gezien de relatief kleine groep ondernemers was het een mooie avond met veel interactie en discussie. In februari 2019 zal de volgende avond worden georganiseerd.