Winterseizoen is weer van start gegaan

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, zittende mensen, tafel en binnen

Excursie naar Hooghoudt Distilleerderij en Boomkwekerij/groencentrum Vreugdenhil

Op dinsdag 25 september vond de eerste excursie van het seizoen plaats. Dit keer reisde een groep van vijftien boomkwekers af naar het noorden van Nederland.

In het programma stond een bezoek aan Hooghoudt distilleerderij, Groningen. Laurens Speek, Brand Activation Manager bij dit familiebedrijf gaf een hele enthousiaste inleiding over dit mooie familiebedrijf dat in 1888 is opgericht. Wij zijn ingegaan op de marketing strategie, bedrijfsstructuur en missie/visie van het bedrijf. Na de rondleiding door de fabriek konden wij in het proeflokaal kennis maken met heerlijke drankjes.

het programma ging daarna verder met een  rondleiding bij Johan Vreugdenhil, boomkwekerij/groencentrum Vreugdenhil, Eldersloo. Johan vertelde enthousiast over het ontstaan van het bedrijf met zijn ouders en broer. Zij verhuisden vanuit het Westland naar het Noorden en bouwden hier hun bedrijf op. Vooral de bijzondere insteek wb biologische teelt en de wijze waarop dit plaatsvindt was goed om te horen en te zien. Met twee partnerbedrijven introduceert Vreugdenhil hun mer ‘Natuurlijk Sterker’.
Vreugdenhil – Voor al uw groen – is gevestigd in Eldersloo in Drenthe vlak bij Assen en Rolde. Zij kweken een groot assortiment tuinplanten. Deze worden duurzaam (biologisch) gekweekt, dit wil zeggen dat zij geen bestrijdingsmiddelen en chemische kunstmest gebruiken. In het groencentrum/tuincentrum bieden zij een groot assortiment bomen, coniferen, één jarige planten, fruitbomen, grassen, vaste planten, heide, heesters, klein fruit, rozen, potten, plantenbakken, tuinbemesting en diverse soorten aanplantgronden aan. Naast het kweken van planten en de verkoop in het groencentrum geven zij ook deskundig tuinadvies. Meer informatie op www.vreugdenhilvooraluwgroen.nl

Een bezoek aan dit groencentrum is zeer de moeite waard.